La soprano que canta als sanitaris i a les caixeres de supermercat des de la finestra

La soprano Begoña Alberdi es trobava, dissabte, confinada al seu pis del carrer Calàbria –a l’Eixample de Barcelona–, des d’on suporta, amb la seva parella, el confinament obligat decretat arran de la pandèmia de coronavirus. “A la nit, els veïns van començar a aplaudir des dels balcons en reconeixement als sanitaris. L’Albert, el meu marit, em va dir: ‘Canta alguna cosa”, somriu la soprano. Va treure el cap per la finestra de l’interior del pati i va interpretar El Vallespir, de la sarsuela en català Cançó d’amor i guerra. Els veïns van quedar sorpresos, però el repertori d’Alberdi acabava de començar. Des de dissabte ha interpretat l’Ave Maria, de Gounod; O mio babbino caro, de l’òpera Gianni Schicchi, i aquest dilluns és el torn de Casta Diva, de l’òpera Norma de Bellini. “He actuat 273 vegades al Liceu i ara sembla que em faré famosa per cantar des de la finestra de casa”, ironitza, amb molt sentit de l’humor, la soprano.

“Ha estat molt espontani, però és meravellós. És la meva manera de retre un homenatge als sanitaris, però també a les treballadores dels supermercats que estan atenent persones a 20 centímetres de la cara. També a la resta de professionals que estan fent més suportable aquesta reclusió “, assegura. En alguns dels vídeos, que pengen a les xarxes socials els seus veïns, se senten improvisats espectadors emocionats amb les interpretacions d’una veritable professional. “És una manera d’apropar l’òpera a la gent. A més, tinc un públic molt més entregat que a l’Arena de Verona. Aplaudeixen sempre”, somriu.

Per als veïns, escoltar Alberdi ha estat una autèntica sorpresa, ja que la soprano només fa unes setmanes que viu en aquest pis, on també ha instal·lat la seva escola de música: Escola Alberdi Estudi. “És sobretot de tècnica vocal”, apunta. També imparteix classes a la Universitat de Girona i està aprofitant el confinament per “preparar futures classes i corregir pràctiques i exàmens”.

Amb més de 30 anys de carrera, cursos i premis, Alberdi ha arribat a intervenir com a solista a l’òpera de Nova York. Els veïns de l’interior d’illa delimitat pels carrers Calàbria, Rocafort i Gran Via amb Sepúlveda gaudiran de la seva veu cada nit mentre duri l’estat d’alarma.

Leave a Reply